ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Εορτολόγιο 17 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 17 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2025 τιμάται η μνήμη των Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία, Αγαπητού πάπα Ρώμης, Μάρτυρος Αδριανού.


Σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να έχει γιορτή σήμερα

 ΕΥΧΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ 

Ευχές του Βουλευτή Νοτίου Τομέα ΝΔ κ. Χάρη Θεοχάρη Ευχές του Βουλευτή Νικόλαου Βρεττού Βουλευτή Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών κόμματος ΝΚΗ Ευχές του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου Γύμναθλος Ηλιούπολης: Γενική Γυμναστική, που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Ευχές του Αντιδημάρχου Εποπτείας Αγ. Δημητρίου Γεώργιου Ταμπακόπουλου Συμφωνική - Μαθητική ορχήστρα - Σύνολο ξύλινων και χάλκινων πνευστών - Σύνολα έγχορδων και πνευστών Ευχές του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Ηλιούπολης κ. Γιάννη Ταβουλάρη Ευχές του Στέλιου Κουρουπάκη Αντιδήμαρχος πολιτισμού και εκδηλώσεων, Δήμου Γλυφάδας Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Τάσου Ευσταθίου Ευχές της Δημοτικής Συμβούλου Ηλιούπολης κ. Χριστίνας Σερέτη Ευχές του Πολιτευτή (Β Αθηνών - Νότιου Τομέα) κ. Μιχάλη Χριστοφίδη Ευχές της Αργυρώς Πίκουλα επικεφαλή της Παράταξης «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Εγκάρδιες Ευχές από τις «Συνεργασίες Πόλης» για την Ανάσταση του Θεανθρώπου Ευχές του κ. Κώστα Καλούδη Προπονητή, Ιδρυτή του Α.Σ «Θριάμβος» και διεθνή διαιτητή Ευχές του κ. Μουζουράκη Αλέξανδρου, προέδρου του Εθνικού κόμματος «Αλέξανδρος»

Σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να έχει γιορτή σήμερα

Άγιος Συμεών επίσκοπος Περσίας


Στην Περσία υπήρχε χριστιανική κοινότητα, που οι άνθρωποι της είχαν άμεμπτη ζωή και μεγάλη αυταπάρνηση, έτοιμοι να θυσιαστούν για το όνομα και τη δόξα του Χριστού. Καρδιά αυτής της κοινότητας ήταν ο επίσκοπος Συμεών, παράδειγμα χριστιανικής ζωής.

Ο Άγιος Ιερομάρτυς Συμεών έζησε κατά τους χρόνους του βασιλέως των Περσών Σαβωρίου και ήταν προϊστάμενος των Εκκλησιών Κτησιφώντος και Σαλήκ (στη Σελευκεία). Οι Πέρσες έβλεπαν τους χριστιανούς σαν αγκάθι στο μάτι τους. Γι’ αυτό και τους διέβαλαν στο βασιλιά Σαπώρ τον Β’, με το πρόσχημα ότι είχαν επαναστατικές διαθέσεις.

Αμέσως ο Σαπώρ διέταξε να φέρουν τον επίσκοπο δεμένο μπροστά του. Ο Συμεών διαβεβαίωσε το βασιλιά ότι η χριστιανική θρησκεία κάνει νομιμόφρονες πολίτες και όχι ανόητους επαναστάτες. Ο βασιλιάς, όμως, ήταν τόσο προκατειλημμένος εναντίον του, που διέταξε να τον φυλακίσουν.

Στη φυλακή ο Συμεών γνώρισε τον Γοθαζάτ (ή Γουζθαδάτ), λιποτάκτη χριστιανό, που αλλαξοπίστησε για να σώσει το κεφάλι του. Τότε ο Συμεών, με κατάλληλο τρόπο, συγκίνησε και πάλι την καρδιά του Γοθαζάτ για το Χριστό. Όταν το έμαθε αυτό ο Σαπώρ, οργισμένος, αποκεφάλισε τον Συμεών και τον Γοθαζάτ, και επιπλέον άλλους 1150 χριστιανούς από την εκεί Εκκλησία, μαζί με τον πρεσβύτερο Αύδελα. Έτσι, όλοι έδωσαν τους εαυτούς τους, «προσφοράν και θυσίαν τω Θεώ εις όσμήν ευωδιάς». Δηλαδή, προσφορά και θυσία στο Θεό, για να είναι μπροστά Του μυρωδιά ευωδιαστή.

Την τελευταία στιγμή στο στρατόπεδο των μαρτύρων, προστέθηκε και ο κουροπαλατής του βασιλιά, ονόματι Φουσίκ. Ήταν κρυπτοχριστιανός και όταν είδε έναν από τους 1150 να δείχνει κάποια ταραχή, πλησίασε και τον προέτρεψε να μείνει πιστός μέχρι τέλους. Όταν το έμαθε αυτό ο Σαπώρ, διέταξε να τον φονεύσουν με τον πιο σκληρό τρόπο. Έτσι του έκοψαν τη γλώσσα και στη συνέχεια τον έγδαραν ζωντανό.

newsbomb.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια