Στην τοποθέτηση του ο «Αντιδήμαρχος Προστασίας Περιβάλλοντος Ηλιούπολης» κ. Κωνσταντίνος Καλούδης απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων που δέχθηκε από την αντιπολίτευση μίλησε - για παιχνίδια εντυπώσεων- που γίνονταν το τελευταίο διάστημα μέσω του διαδικτύου και αφορούσαν την κοπή 30 Δένδρων στην Καλαβρύτων, λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί - αν είχαν επικοινωνήσει μαζί του είτε ιδιαζούσης είτε τηλεφωνικά - δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την παντελή έλλειψη σωστής ενημέρωσης προς τους πολίτες της Ηλιούπολης.
Πως προέκυψαν τα προβλήματα;
-
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρξε φροντίδα κλαδέματος των δένδρων καθ’ ύψος
- «Το τελευταίο διάστημα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων είχαμε αρκετές πτώσεις δένδρων στις οποίες κινδύνεψαν και συνδημότες μας» ενώ είπε «Κανείς δεν πήρε την απόφαση έτσι αυθαίρετα να κόψει τα δένδρα – καλεστήκαμε σε δύσκολες περιόδους να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις – στις 29 Δεκεμβρίου με την ένδειξη του κατεπείγοντος στείλαμε στο Δασαρχείο έγγραφο και στις 19 Ιανουαρίου ξεκινήσαμε την υλοτόμηση κάποιων δένδρων που έγερναν πάνω από τις διαδρομές περιπάτου.» «Από το Δασαρχείο ζητήσαμε 10 κοπές και 30 κλαδέματα και ειδικοί του Δασαρχείου πρότειναν 15 κοπές και 20 κλαδέματα», ενώ επεσήμανε στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και προς τον Δημοτικό Σύμβουλο και αρχηγό της παράταξης «Η πόλη που Θέλω» κ. Γαβριήλ Αραμπατζή επικαλούμενος παλαιότερο έγγραφο επί Αντιδημαρχίας του την περίοδο που Δήμαρχος ήταν ο κ. Βαλασόπουλος την έγκριση για κοπή άλλον 7 δένδρων από το Δασαρχείο και τόνισε με αυτό το έγγραφο συγκεντρώνεται η κοπή των 30 Δένδρων που μας κατηγόρησαν
Οι χειρισμοί μας ήταν θέμα άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και έπρεπε να προβούμε γρήγορα στις απαραίτητες διαδικασίες κοπής των δένδρων.
Ενημέρωσε το Δ.Σ για τις ενέργειες που προηγήθηκαν
-
Όσον τις αφορά τις Λεύκες επιστημονικά έχουν
μια περίοδο ζωής ενώ κάποιες από αυτές χτυπήθηκαν από τον μύκητα του μανιταριού.
-
Πικροδάφνη γνωρίζουμε το πρόβλημα ξέρουμε ότι
κάποια δένδρα λόγω της διάβρωσης έχουν πέσει αλλά αυτό είναι θέμα της
αποκεντρωμένης δεν μπορεί να γίνει καμία
παρέμβαση όσο δεν έχει τελεσιδικήσει η οριοθέτηση του ρέματος της πικροδάφνης.
-
Υπάρχει έκθεση από το ινστιτούτο
Μεσογειακών δασικών οικοσυστημάτων για το τι πρέπει να γίνει στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα σε
ποιες περιοχές «Δεν πήραμε ξαφνικά το τσεκούρι και αρχίσαμε να κλαδεύουμε Δένδρα»
- Πάρκο Καλαβρύτων εγώ εισηγήθηκα το κλείσιμο - θεωρώντας πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών - η διοίκηση προχώρησε στο κλείσιμο του πάρκου. Δεν ήταν δική μου απόφαση- μετά την πτώση τριών δένδρων - ενώ παράλληλα όπως έχω πει πριν λίγο καιρό είχαμε πτώση άλλων τεσσάρων δένδρων « πήραμε την απόφαση αυτή για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε το θέμα»
Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή στιγμή στην Ηλιούπολη ανέφερε σχετικά
Τα ουσιώδη είναι να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου μας.
-
Παρέδωσα
μια εργασία 200 σχεδόν φυτοδόχων για να φυτευτούν δένδρα , από την περίοδο που ήμουν Αντιδήμαρχος
προστασίας περιβάλλοντος με την
προηγούμενη διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης - έργο το οποίο δεν προχώρησε – ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί.
-
Προχωράμε
στην φύτευση νέων δένδρων καθώς για πολύ μεγάλο διάστημα δεν υπήρξε καμία μέριμνα γι’ αυτό.
-
Θα
λειτουργήσουμε με σεβασμό στο περιβάλλον σεβόμενοι τις ανάγκες ανάπτυξης των δενδρυλλίων
όχι άναρχα για λόγους εντυπωσιασμού όπως
γινόταν έως τώρα.
Υ. Σύνταξης: Τελικά αποδεικνύεται μέσα από το πέρασμα των καιρικών φαινομένων και δη της Μήδειας, η δικαίωση της απόφασης κοπής αυτών των δένδρων διαφορετικά θα έπρεπε να ζήσουμε την τραγωδία του Ευριπίδη στην Ηλιούπολη.
0 Σχόλια