Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανοίξει Σαρδελάκι στην Βουλιαγμένη στην θέση που βρισκόταν το Αγνάντι.
Οι ιδιοκτήτες των «Σαρδελάκι» & «Μοου», ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια από το μηδέν και σήμερα τα μαγαζιά τους βρίσκονται στην κορυφή! Σε αυτούς οφείλεται η μεταμόρφωση-μετάλλαξη της οδού Φοίβης, από ένα δρόμο που θύμιζε συνοικιακό στενό σε ένα φαντεζί στέκι της εγχώριας show biz. Επένδυσαν χιλιάδες ώρες δουλειάς, πάντρεψαν τα όνειρά τους, έσπασαν τα κατεστημένα και τα μαγαζιά τους με μεγάλη ταχύτητα έγιναν τα hot spot του ελληνικού χάρτη, ενώνοντας τους κατοίκους των νοτίων με επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα, αλλά και τουρίστες από κάθε άκρη του πλανήτη.
Τώρα έτοιμοι για το επόμενο βήμα σχεδιάζουν το μέλλον… με θέα και μεράκι!
Τώρα έτοιμοι για το επόμενο βήμα σχεδιάζουν το μέλλον… με θέα και μεράκι!
Οι Στάθης Ζαγορίτης & Γιώργος Κιρμίζογλου που μίλησαν στο LIFE MAGAZINE τόνισαν πως μετά από 4 χρόνια αποφασίσαν να κάνουνε ένα δεύτερο Σαρδελάκι στην Βουλιαγμένη.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Αθήνας, στη Βουλιαγμένη, στο Αγνάντι. Κάτι μου λέει ότι δε δόθηκε το ραντεβού μας τυχαία εδώ. Τι καινούριο ετοιμάζετε;
Το Σαρδελάκι μεγάλωσε αρκετά, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, σταθήκαμε επάξια στο χώρο της εστίασης και μετά από 4 χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δεύτερο Σαρδελάκι, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Κάποιες πρώτες σκέψεις ήταν να πάμε σε ένα νησί ή στα Βόρεια Προάστια.
Το Σαρδελάκι μεγάλωσε αρκετά, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, σταθήκαμε επάξια στο χώρο της εστίασης και μετά από 4 χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δεύτερο Σαρδελάκι, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Κάποιες πρώτες σκέψεις ήταν να πάμε σε ένα νησί ή στα Βόρεια Προάστια.
Και η ιδέα για ένα Σαρδελάκι σε κάποιο νησί ακούγεται όμως, πολύ καλή…
Ναι, όντως ακούγεται πολύ καλή ιδέα, απλά υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες που δεν μας επιτρέπουν να λειτουργεί το Σαρδελάκι, όπως το έχουν γνωρίσει όλοι και το έχουν αγαπήσει. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να βρούμε εκτός Αθήνας, σε τέτοια ποσότητα όλη αυτή την φρέσκια ύλη που θέλουμε εμείς σε καθημερινή βάση.
Ναι, όντως ακούγεται πολύ καλή ιδέα, απλά υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες που δεν μας επιτρέπουν να λειτουργεί το Σαρδελάκι, όπως το έχουν γνωρίσει όλοι και το έχουν αγαπήσει. Για παράδειγμα, είναι δύσκολο να βρούμε εκτός Αθήνας, σε τέτοια ποσότητα όλη αυτή την φρέσκια ύλη που θέλουμε εμείς σε καθημερινή βάση.
Πώς επιλέξατε το σημείο αυτό; Πότε πήρατε την απόφαση; Ήταν κάτι που σκεφτόσασταν καιρό;
Θεωρούμε ότι σε όλη την παραλιακή ζώνη, από τον Πειραιά έως και το Σούνιο, ένα από τα ωραιότερα πόστα είναι το Αγνάντι εδώ στη Βουλιαγμένη. Εντελώς από σύμπτωση, βρεθήκαμε τυχαία να συζητάμε με τους υπεύθυνους εδώ στο Αγνάντι και τελικά πλέον επίσημα, για πρώτη φορά ανακοινώνουμε ότι πλέον το μαγαζί είναι δικό μας και σε 20 ημέρες θα υπάρχει εδώ το “Σαρδελάκι με θέα”. Θα είναι το γνωστό Σαρδελάκι, όπως το ξέρουμε όλοι, με την ίδια φρέσκα πρώτη ύλη, την ίδια ποιότητα στα πιάτα και την εξυπηρέτηση, αλλά με μία εκπληκτική θέα και σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Με την ίδια φιλοσοφία, αλλά βελτιωμένη. Απλά, φρέσκα πράγματα και η δυνατότητα να κάνεις μαζική εστίαση με τόσο καλή ποιότητα είναι η φιλοσοφία μας, που το έκανε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
Θεωρούμε ότι σε όλη την παραλιακή ζώνη, από τον Πειραιά έως και το Σούνιο, ένα από τα ωραιότερα πόστα είναι το Αγνάντι εδώ στη Βουλιαγμένη. Εντελώς από σύμπτωση, βρεθήκαμε τυχαία να συζητάμε με τους υπεύθυνους εδώ στο Αγνάντι και τελικά πλέον επίσημα, για πρώτη φορά ανακοινώνουμε ότι πλέον το μαγαζί είναι δικό μας και σε 20 ημέρες θα υπάρχει εδώ το “Σαρδελάκι με θέα”. Θα είναι το γνωστό Σαρδελάκι, όπως το ξέρουμε όλοι, με την ίδια φρέσκα πρώτη ύλη, την ίδια ποιότητα στα πιάτα και την εξυπηρέτηση, αλλά με μία εκπληκτική θέα και σε ένα μαγευτικό περιβάλλον. Με την ίδια φιλοσοφία, αλλά βελτιωμένη. Απλά, φρέσκα πράγματα και η δυνατότητα να κάνεις μαζική εστίαση με τόσο καλή ποιότητα είναι η φιλοσοφία μας, που το έκανε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
Ήταν κάτι που ζήταγε ο κόσμος;
Εδώ και χρόνια μας ζητάνε να πάει σε όλη την Ελλάδα, έχουμε καθημερινά προτάσεις στα mail μας και από Ελλάδα και από εξωτερικό, απλά δεν ήμασταν έτοιμοι για να το κάνουμε όπως εμείς θέλουμε και να το κάνουμε σωστά. Εμείς πάμε βήμα- βήμα και καμία πρόταση μέχρι τώρα δεν ανταποκρινόταν στη δουλειά μας, στα θέλω μας. Αυτό το μέρος εδώ, νομίζω ότι ήρθε και «έδεσε» στο πώς εμείς ονειρευόμασταν ένα δεύτερο Σαρδελάκι.
Εδώ και χρόνια μας ζητάνε να πάει σε όλη την Ελλάδα, έχουμε καθημερινά προτάσεις στα mail μας και από Ελλάδα και από εξωτερικό, απλά δεν ήμασταν έτοιμοι για να το κάνουμε όπως εμείς θέλουμε και να το κάνουμε σωστά. Εμείς πάμε βήμα- βήμα και καμία πρόταση μέχρι τώρα δεν ανταποκρινόταν στη δουλειά μας, στα θέλω μας. Αυτό το μέρος εδώ, νομίζω ότι ήρθε και «έδεσε» στο πώς εμείς ονειρευόμασταν ένα δεύτερο Σαρδελάκι.
Κάποιος εύλογα θα ρώταγε, δε φοβάστε μήπως μοιραστεί ο κόσμος σας, της Γλυφάδας και αποδυναμωθεί η δυναμική του μαγαζιού. Ή στοχεύετε σε ένα νέο κοινό;
Πρώτα απ’ όλα, επιχειρηματικά ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και πλέον είναι πάρα πολύς. Όσο και να έχει μεγαλώσει το Σαρδελάκι είναι τόσος ο κόσμος που θα το επισκεφτεί που δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στο μέγεθος του. Και δεύτερον θέλουμε να προσεγγίσουμε και ένα νέο κοινό, που δεν το κάλυπτε το πεζοδρόμιο της Φοίβης, το οποίο μας έκανε γνωστούς.
Πρώτα απ’ όλα, επιχειρηματικά ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και πλέον είναι πάρα πολύς. Όσο και να έχει μεγαλώσει το Σαρδελάκι είναι τόσος ο κόσμος που θα το επισκεφτεί που δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στο μέγεθος του. Και δεύτερον θέλουμε να προσεγγίσουμε και ένα νέο κοινό, που δεν το κάλυπτε το πεζοδρόμιο της Φοίβης, το οποίο μας έκανε γνωστούς.
Πολλές φορές βλέπουμε ένα μαγαζί να ανοίγει ένα δεύτερο και ενώ περιμένουμε ότι θα φάμε το ίδιο ποιοτικό φαγητό, τελικά υπάρχει μεγάλη διαφορά στην κουζίνα του, γιατί απλά ο μάγειρας δεν είναι ο ίδιος και δεν μπορεί να αποτυπώσει ακριβώς τη φιλοσοφία του καταλόγου. Εσείς πώς θα «προλάβετε» κάτι τέτοιο; Ποιος θα μαγειρεύει;
Την κουζίνα στο Σαρδελάκι την ελέγχει ο Στάθης. Τα τελευταία 2 χρόνια, μπήκαμε στη διαδικασία να επιλέξουμε κάποιους ανθρώπους από την ομάδα μας και να τους εκπαιδεύσουμε. Να φύγουμε εμείς από την παραγωγική διαδικασία και να τους ελέγχουμε, να παρακολουθούμε την παραγωγή και να ετοιμάσουμε ανθρώπους ισάξιους με εμάς στα πόστα για να υποστηρίξουν πλέον μόνοι τους ένα δεύτερο μαγαζί. Φυσικά, πάντοτε υπό την καθοδήγηση μας, αλλά με εξαιρετικές γνώσεις και εκπαίδευση.
Την κουζίνα στο Σαρδελάκι την ελέγχει ο Στάθης. Τα τελευταία 2 χρόνια, μπήκαμε στη διαδικασία να επιλέξουμε κάποιους ανθρώπους από την ομάδα μας και να τους εκπαιδεύσουμε. Να φύγουμε εμείς από την παραγωγική διαδικασία και να τους ελέγχουμε, να παρακολουθούμε την παραγωγή και να ετοιμάσουμε ανθρώπους ισάξιους με εμάς στα πόστα για να υποστηρίξουν πλέον μόνοι τους ένα δεύτερο μαγαζί. Φυσικά, πάντοτε υπό την καθοδήγηση μας, αλλά με εξαιρετικές γνώσεις και εκπαίδευση.
Ετοιμάζετε όμως, ακόμα ένα μαγαζί…
Πριν από 4 χρόνια όταν κάναμε την πρώτη συνέντευξη και τη φωτογράφιση στο περιοδικό, όταν ακόμα το Σαρδελάκι ήταν στα σπάργανα, ας πούμε, είχαμε πει μία φράση που θα σου την ξαναπώ τώρα…Είμαστε δύο επιχειρηματίες που κοιτάμε την αγορά στα μάτια, βλέπουμε τα κενά της και κάνουμε πρωτότυπα πράγματα και όχι καλές ή κακές αντιγραφές ενός άλλου επιτυχημένου επιχειρηματία. Λέμε, τί θέλουμε να φάμε, τί θέλουμε να πιούμε και βλέποντας το κενό με βάση τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, αποφασίζουμε να γεμίσουμε αυτό το κενό. Βήμα-βήμα κάθε φορά. Έτσι προέκυψε η ιδέα για το «ΜαΓαΖάΚι». Εμείς ως επιχειρηματίες εστίασης δίνουμε μεγάλο αγώνα για να βρούμε το προϊόν που θέλουμε όπως το θέλουμε και το βρίσκουμε διασκορπισμένο σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, μας φάνηκε πολύ καλή ιδέα να φτιάξουμε ένα μοντέρνο μπακάλικο, στο οποίο θα μπορεί κάποιος να αγοράσει εξαιρετικά προϊόντα που και εμείς βάζουμε στα σπίτια μας. Θα μπορεί να βρει μαζεμένα πιο ψαγμένα προϊόντα, φρέσκα, αλλά και βιολογικά. Θα είναι ένα παραδοσιακό μπακάλικο της γειτονιάς, κάθε μέρα ανοιχτό από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, όπου θα μπορείς να βρεις από μέλια, τυριά, αλλαντικά, κρασιά, αποστάγματα μέχρι γλυκά του κουταλιού, όλα σε ένα μαγαζί, που όμως, θα νιώθεις ότι δεν «χάνεσαι» ως πελάτης, αλλά σε γνωρίζουν και τους γνωρίζεις. Και φυσικά, πολύ σημαντικό είναι και το σημείο που θα ανοίξει, στην πλατεία Νυμφών, στο ιστορικό μαγαζί-παιχνιδάδικο “Dominion” και θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.
Πριν από 4 χρόνια όταν κάναμε την πρώτη συνέντευξη και τη φωτογράφιση στο περιοδικό, όταν ακόμα το Σαρδελάκι ήταν στα σπάργανα, ας πούμε, είχαμε πει μία φράση που θα σου την ξαναπώ τώρα…Είμαστε δύο επιχειρηματίες που κοιτάμε την αγορά στα μάτια, βλέπουμε τα κενά της και κάνουμε πρωτότυπα πράγματα και όχι καλές ή κακές αντιγραφές ενός άλλου επιτυχημένου επιχειρηματία. Λέμε, τί θέλουμε να φάμε, τί θέλουμε να πιούμε και βλέποντας το κενό με βάση τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, αποφασίζουμε να γεμίσουμε αυτό το κενό. Βήμα-βήμα κάθε φορά. Έτσι προέκυψε η ιδέα για το «ΜαΓαΖάΚι». Εμείς ως επιχειρηματίες εστίασης δίνουμε μεγάλο αγώνα για να βρούμε το προϊόν που θέλουμε όπως το θέλουμε και το βρίσκουμε διασκορπισμένο σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, μας φάνηκε πολύ καλή ιδέα να φτιάξουμε ένα μοντέρνο μπακάλικο, στο οποίο θα μπορεί κάποιος να αγοράσει εξαιρετικά προϊόντα που και εμείς βάζουμε στα σπίτια μας. Θα μπορεί να βρει μαζεμένα πιο ψαγμένα προϊόντα, φρέσκα, αλλά και βιολογικά. Θα είναι ένα παραδοσιακό μπακάλικο της γειτονιάς, κάθε μέρα ανοιχτό από το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, όπου θα μπορείς να βρεις από μέλια, τυριά, αλλαντικά, κρασιά, αποστάγματα μέχρι γλυκά του κουταλιού, όλα σε ένα μαγαζί, που όμως, θα νιώθεις ότι δεν «χάνεσαι» ως πελάτης, αλλά σε γνωρίζουν και τους γνωρίζεις. Και φυσικά, πολύ σημαντικό είναι και το σημείο που θα ανοίξει, στην πλατεία Νυμφών, στο ιστορικό μαγαζί-παιχνιδάδικο “Dominion” και θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.
Δύο νέα μαγαζιά σε δύσκολες εποχές. Δεν φοβηθήκατε ότι μπορεί να παίρνετε ένα μεγάλο επιχειρηματικό ρίσκο δεδομένων των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο;
Όποιος φοβάται, κάθεται σπίτι του. Αλλά πραγματικά δεν είναι μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, γιατί εμείς επενδύουμε στην πρώτη ύλη, αυτή είναι ακριβή. Για όλο το υπόλοιπο, π.χ. το design, κάνουμε απλά και οικονομικά πράγματα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να επενδύσουμε στο φαγητό. Και γενικά έχουμε υγιείς επιχειρήσεις και είμαστε δύο επιχειρηματίες που δεν χρωστάνε πουθενά.
Όποιος φοβάται, κάθεται σπίτι του. Αλλά πραγματικά δεν είναι μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, γιατί εμείς επενδύουμε στην πρώτη ύλη, αυτή είναι ακριβή. Για όλο το υπόλοιπο, π.χ. το design, κάνουμε απλά και οικονομικά πράγματα, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να επενδύσουμε στο φαγητό. Και γενικά έχουμε υγιείς επιχειρήσεις και είμαστε δύο επιχειρηματίες που δεν χρωστάνε πουθενά.
Τα Live στο MOOUU, έχουν ήδη γίνει Κυριακάτικος θεσμός. Συνεχίζετε δυναμικά;
Είναι αλήθεια ότι τα Live με τον Αλέξανδρο Νότα έχουν αναστατώσει όλα τα Νότια Προάστια. Κάθε Κυριακή το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο όλων των ηλικιών για να διασκεδάσουν και να χορέψουν και είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη Γλυφάδα. Ο Αλέξανδρος είναι ένας φοβερός καλλιτέχνης, με μία καταπληκτική φωνή και ήρθε και κόλλησε με αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας. Και σε αυτό το κομμάτι προσαρμόσαμε το μαγαζί μας και τον κόσμο μας σε κάποια νέα δεδομένα. Ό,τι δουλειά κάνουμε την κάνουμε πολύ προσεγμένα και η επιτυχία κάθε φορά που έχει, νομίζω ότι αποτελεί επιβεβαίωση και επιβράβευση.
Είναι αλήθεια ότι τα Live με τον Αλέξανδρο Νότα έχουν αναστατώσει όλα τα Νότια Προάστια. Κάθε Κυριακή το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο όλων των ηλικιών για να διασκεδάσουν και να χορέψουν και είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στη Γλυφάδα. Ο Αλέξανδρος είναι ένας φοβερός καλλιτέχνης, με μία καταπληκτική φωνή και ήρθε και κόλλησε με αυτό που είχαμε εμείς στο μυαλό μας. Και σε αυτό το κομμάτι προσαρμόσαμε το μαγαζί μας και τον κόσμο μας σε κάποια νέα δεδομένα. Ό,τι δουλειά κάνουμε την κάνουμε πολύ προσεγμένα και η επιτυχία κάθε φορά που έχει, νομίζω ότι αποτελεί επιβεβαίωση και επιβράβευση.

(φωτογραφία από το πρώην Αγνάντι)
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας....... κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους
0 Σχόλια